Labor Laboratóriumi szolgáltatások budapest v. ker magánklinika

Labor Laboratóriumi szolgáltatások budapest v. ker magánklinika

labor-laboratoriumi-vizsgálat-medical-lab-Balatonkenese-Veszprém-2
labor-laboratoriumi-vizsgálat-medical-lab-Balatonkenese-Veszprém-2

Laboratóriumi szolgáltatások

Általános vérvétel

Csomagjaink között megtalálja a legszélesebb nagyrutin vizsgálatokat melyek szükségesek lehetnek a kivizsgáláshoz, terhesség alatt, sportolóknak, műtét előtt.

Fontos tudnivalók a laborvizsgálat előtt

 • a vérvizsgálatok többségéhez éhgyomor szükséges, így a mintavételt megelőzően legalább 12 órával már nem szabad enni
 • a vérvétel előtt bőséges vízfogyasztás ajánlott, hiszen ez nagyban könnyíti a mintavételt és egyúttal minimalizálja az ezzel járó kellemetlenségeket. A mintavétel napján, a mintavételt megelőzően csak vizet fogyasszon,  azt azonban bőségesen
 • tilos alkoholt, kávét és üdítőt fogyasztani a vérvétel előtt, ugyanis ezek befolyásolják a vizsgálati eredményeket.
 • előző este kerülje a zsíros, szénhidrát- illetve fehérjedús ételek fogyasztását
 • a mintavételt megelőző napokban történt alkoholfogyasztás szintén befolyásol egyes paramétereket
 • előző nap kerülje a szélsőséges fizikai megterhelést
 • a dohányzás is befolyással van bizonyos értékek alakulására
 • a mintavételt megelőző időszakban folytatott diétáról, fogyókúráról tájékoztassa kezelőorvosát

A vizeletminták esetében a középsugaras, előzetesen alaposan átmosott, tiszta, jól záródó edényben, vagy tartályban leadott minta számít értékelhetőnek. Mintaadás tisztálkodás után ajánlott, hogy kórokozók ne kerülhessenek a mintába. A vizsgálatokhoz kb. 1 dl vizelet szükséges.

Rutinlaborok műtéti panel

Allergia és intolerancia vizsgálat

Állapotfelmérésre,éves, rendszeres szűrésre,  sportorvosi vizsgálathoz, különböző betegségek ,pl. pajzsmirigybetegség, anyagcsere rendellenességek, vérszegénység, fertőzés, gyulladás  vagy azok esetleges felmerülése esetén, gyógyszerek szedése mellett szükségünk lehet laboratóriumi paraméterek meghatározására.

Az általános laborvizsgálat során legtöbbször a teljes vérkép , máj- és vesefunkció, zsíranyagcsere, süllyedés, vércukor, vizelet, húgysav, teljes vérkép, CRP, vas vizsgálatokat végzünk. Csomagjainkban számos betegségcsoportra , ill. egyéb szempontok szerint összegyűjtött vizsgálatokat állítottunk össze.

A legtöbb vizsgálat éhgyomorra, a reggeli órákban történik, de ez alól számos kivétel lehet, ezért vérvétel előtt érdemes egyeztetnie kollégánkkal, aki segítségére lesz abban, hogy milyen előkészületre lehet szükség. A vizsgálatokhoz leggyakrabban reggeli első ún „középsugaras” vizelet szükséges.

Tervezett műtét előtt szükség van úgynevezett műtéti panel készítésére, mely általános vérvételen kívűl alvadási paramétereket és vércsoport+ ellenanyag vizsgálatot is tartalmaz. Ezt a műtét előtt 1-2 héttel érdemes elvégeznie.

Alapvető különbség van az allergia és az intolerancia között. Érdemes átgondolni a tüneteket és panaszokat mielőtt kiválasztjuk a megfelelő vizsgálatot, ha szükséges ebben segítünk Önnek.

Az ételérzékenységre –intoleranciára leggyakrabban az emésztési panaszok hasfájás, puffadás, hasmenés, székrekedés, vagy bármely hasi diszkomfort érzés utalhat. Az ételintolerancia tüneteit elsősorban az emésztőrendszer váltja ki.

Az ételallergia esetén jelentkező tünetekért az immunrendszer felelős,- a szervezet védekező rendszere tévesen úgy reagál bizonyos élelmiszerekre, mintha azok károsak lennének, ezért az immunrendszer sejtjei ellenanyagot termelnek, hogy az idegen anyaggal szemben védekezzenek.

Főbb tünetei: az ajkak esetleg arc vagy a test nyálkahártyájának megduzzadása légzési nehézség, bőrviszketés; csalánkiütés – gyorsan kialakuló, kiemelkedés nélküli piros foltok a bőrön, melyek változtatják helyüket a -hasi fájdalmak, hasmenés, hányás, émelygés;szédülés, ájulás.

Fontos tudni, hogy az allergiavizsgálatokat akkor érdemes elvégezni, ha előtte hosszabb ideig anllergiaellenes szert- úgynevezett antihisztamint -nem szedett be.

Tumormarker és hormonvizsgálat

A ciklusfüggő hormonvizsgálat első vérvétel a menstruációs ciklus 3-5 napján történik ( FSH, LH, tesztoszteron, prolaktin, ösztradiol), második vérvétele 21. napján (progeszteron) történik.A vizsgálat eredményeképpen általános képet kapunk a hormonháztartásról. Mikor van szükség a vizsgálatra? Menstruációs ciklus zavar, meddőség (infertilitás), menopauza (változókor) esetén, agyalapi mirigy, valamint a petefészkekrendellenességeivel járó betegségek diagnosztizálásában.

Férfiaknál a nemi hormonok meghatározására szükség lehet potenciazavarok esetén ill. sportolóknál állapotfelmérésre, vagy teljesítménynövelő szerek okozta problémák esetén.

A tumormarker vizsgálatok önmagukban nem diagnosztikus értékűek, pozitív esetben mindenkor szükség van egyéb kiegészítő diagnosztikai vizsgálatokra is.

A vérből végzett tumormarker vizsgálat nem közvetlenül a daganatot jelzi, hanem a daganat által esetlegesen termelt fehérjék mennyiségét méri. Ezáltal segítséget nyújthat számos daganatos állapot diagnózisához, illetve a betegség monitorozásához. A vizsgálat fő javallata a daganatos kezelés megkezdése előtti mérés, majd a kezelés után az állapot követése.

“Szeresd egészségedet, mert ez a jelen. Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő.
Őrizd szüleid egészségét! – mert a múlton épül fel a jelen és a jövő.”
Bárczi Gusztáv

  Labor


  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)

  Labor -Laboratóriumi vizsgálat -budapest - V. kerület - magánklinika - Globe Medical CenterBlog.hu

  Laboreredmények keresője – WEBBeteg

  Azonnali labor vizsgálat Budapesten az V. kerületben. Jól felszerelt laboratórium unkban a legújabb gépekkel elemezzük ki labor eredményeit, legyen az kisrutin, nagyrutin, vagy teljes vérkép elemzés.

  Ügyfeleink számára laborvizsgálatok és különféle laboratóriumi vizsgálati csomagok állnak rendelkezésére, minden labordiagnosztikai területről.

  300 féle laborvizsgálat</a> és 46 célzottan összeállított laborvizsgálati csomag. A mintákat saját laboratóriumunkban vizsgáljuk és az eredményeket – a legtöbb esetben már 1-2 napon belül – hozzáférhetővé tesszük.

  Legyen szó gyomorpanaszról, felső légúti megbetegedésről vagy egy közönséges megfázásról, mindannyian arra törekszünk, hogy minél előbb visszanyerjük egészségünket. Ezért Ügyfeleink és családtagjaik számára széleskörű laborvizsgálati csomagokkal is segítjük a minél teljesebb és gyorsabb gyógyulást.

  Szűrőcsomag a máj, vese, vérképzőrendszer, pajzsmirigy, hormon és szénhidrát- anyagcsere illetve a fertőző betegségek elleni védettség vizsgálatára.

  Allergia vizsgálatok: légúti-, étel– és rovarcsípés (méh/darázs) allergének okozta speciális ellenanyagok vizsgálata
  Autoimmun vizsgálatok: a szervezet saját sejtjei, szövetei ellen termelt ellenanyagok (autoantitestek) kimutatására szolgáló vizsgálatok. Az autoimmun betegségek diagnosztikáját segítik.
  Biokémiai vizsgálatok: az emberi szervezet különféle szerveinek, szervrendszereinek, szabályozó rendszerének működését és ennek kóros változásait (pl. máj, vese, izmok, csontok, szív, tüdő, víz és elektrolit háztartás, anyagcsere paraméterek) vizsgálja
  Genetikai vizsgálatok: örökletes betegségek hajlamának vizsgálata
  Hematológiai vizsgálatok: a vérképzőrendszer összetételét, kóros sejtjeit és mennyiségi eltéréseit vizsgálja
  Hormon vizsgálatok: hormonszintek mérésével a hormont termelő szervek eltérései hiány állapotai és működési eltérései vizsgálhatók
  Immunológiai vizsgálatok: autoantitestek (a szervezet saját sejtjei és szervei ellen termelődő ellenanyagok), immunhiányt okozó eltérések, immunrendszer funkciójának vizsgálata
  Klinikai kémiai vizsgálatok: segítségükkel feltérképezhető a szervezet általános állapota, kimutathatók a gyulladások, illetve az egyes szervek (máj, vese, szív, hasnyálmirigy, csontok) működése, esetleges károsodása.
  Mikrobiológiai vizsgálatok: fertőzést okozó kórokozók (baktériumok,, vírusok, gombák, protozoonok) kimutatása, ezek ellenanyagszintjeinek mérése