Kardiológia-Globe-Medical-Balatonkenese-Veszprém-Várpalota-Siógok-Balatonfüred
Kardiológia-Globe-Medical-Balatonkenese-Veszprém-Várpalota-Siógok-Balatonfüred

Kardiológia

A vizsgálatok legtöbbször a megelőzést szolgálják, magyarán az Ön szív és érrendszerének a felmérését. Ha ugyanis ismerté válik a még jelentős panaszokat nem okozó elváltozás, életmód változtatással, gyógyszereléssel a nagyobb baj elkerülhető. A vizsgálatok teljesen fájdalommentesek, az adatok rögzítésre kerülnek, igy a későbbi változások jól követhetők. Kötelező elemei, fizikális vizsgálat, különös tekintettel a szív és tüdő meghallgatására. Fontos rész az EKG, mely a szív elektromos tevékenységének a leképezése, illetve a szív ultrahang. Ez utóbbi a szív üregeiről, a billentyűk működéséről, és a szívizomzat eltéréseiről ad felvilágosítást.

Sportolók (ahol adott esetben nincs közvetlen szív probléma) orvosi felügyelet melletti, terheléses EKG végzése is lehetséges. Panaszos esetén minél előbbi vizsgálat célszerű. A sokszor stresszel magyarázott enyhe panaszok mögött is kardiológiai betegség húzódhat meg. Ilyen lehet az időszakos mellkasi fájdalom, légszomj, szabálytalan szívverés, lábdagadás, szédülés, fáradékonyság. 

Fizikális vizsgálat, EKG, szív ultrahang, alapelemei a szívbetegség felmérésének. Teljességgel ki kell zárni a legrettegettebb szívinfarktust. Különösen jó betekintést ad a Holter vizsgálat, mely 24órán át regisztrálja a szív EKG-t, így a rejtett hibákat is ki lehet deríteni.

A szív ultrahang ilyenkor a maga többszörös méréseivel az eltérések morfológiáját, következményeit mutatja meg.

Terheléses EKG ilyenkor csak a legnagyobb óvatosság mellett végezhető. Külön kell beszélni a népbetegségnek számító vérnyomás emelkedésről. Ennek gyógyszeres kezelése megoldott, de hogy a konkrét esetekben milyen kombináció a legjobb, ez csak a vérnyomás 24 órás rendszeres mérése után dönthető el. Nagyon fontos kérdésről van szó, ne terhelje a nagy nyomás a szívet , ereket, vesét, ugyanakkor a gyógyszer mellékhatásait lehetőleg minimálisra kell csökkenteni.

  Kardiológia


  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)

  Kardiológia Budapest szívében a parlamenttel szemben.kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág. A terület orvosi végzettségű specialistáit kardiológusoknak nevezzük.

   

  A kardiológia központi területe, a szív számos anatómiai (kamrák, pitvarok, szívbillentyűk) és fiziológiai (pl. systole, szívhangok, utóterhelés) jellemző vizsgálatának tárgya. A szív rendellenességei szívbetegséghez és kardiovaszkuláris betegséghez vezetnek, ezek vezető halálokok.

  A szív fő feladata, hogy vért juttasson a szervezet minden részébe. A vért a testből a tüdők segítségével pumpálja a nagy vérkör és a kis vérkör révén, ezután következik a vér visszajuttatása a testbe. Ez azt jelenti, hogy a szív az egész testtel kapcsolatban van és befolyásolja azt. A kardiológia túlnyomórészt a szív betegségeivel foglalkozik, továbbá működésének helyreállításával, amennyiben ez lehetséges.

  A szív egy izom, mely vért présel és szivattyúként működik. A szív minden része működésképtelenné válhat.

  A szívműködés maga felosztható mechanikai és elektromos részre.

  A szív elektromos működésének lényege a szívizom sejtjeinek periodikus összehúzódása, melyet a szinuszcsomóban található biológiai ütemadó idéz elő. Az elektromos aspektusok vizsgálata az elektrofiziológia egyik alterülete, neve szív-elektrofiziológia és lényeges vizsgáló eszköze az elektrokardiográfia (EKG).

  A keletkező akciós potenciálok speciális mintát követve terjednek el az egész szívben, a potenciált a szív elektromos vezetési rendszere hordozza. Az elektromos rendszer működésképtelensége többféle módon is beállhat, pl. Wolff–Parkinson–White szindróma, ventrikuláris fibrilláció és szív blokk útján.

  Magánklinikánk kardiológiai magánrendelésein terheléses EKG vizsgálatot, gyermekkardiológiai vizsgálatot, holter EKG szívultrahang, vagy teljes kardiológiai vizsgálatot végzünk. Magán rendelésünkön ABPM 24 órás vérnyomás monitorozás, 24 órás EKG monitorozás, teljes kardiológiai kivizsgálás, szívritmus vizsgálat, vérnyomás vizsgálat, éves felülvizsgálat várakozás nélkül. Recept írás gondozott betegeknek.

   

  Tapasztalt szakorvosok, szakszerű kardiológus magánrendelés Budapest belvárosában. A klinikán a legmodernebb diagnosztikai eszközök várják, a hatékony kezelés érdekében. Legmodernebb eszközök. Magánklinika Budapesten. Kiemelkedő szakértelem.

  Teljes körű kardiológia magánrendelés Budapesten. Családi hangulatban, kiemelkedő műszerekkel, fájdalommentes kezeléssel várjuk pácienseinket.

   

  szívgyógyászat elsősorban a szív betegségeinek megelőzésével, diagnosztikájával, kezelésével foglalkozik. A leggyakoribb betegségek felnőttkorban a koszorúér betegsége, szívelégtelenség, szívbillentyű betegségek, szívritmus zavarok, míg gyermekeknél a veleszületett szívbetegségek diagnosztikája és gondozása fordul elő.

  A vérnyomás, vérkeringés (artériás és vénás betegségek), a szívből kilépő és onnan induló nagyerek betegségeinek gyógyítása is hozzátartozik a kardiológia területéhez. A szív- és érrendszeri betegségeknél a megelőzésnek van kiemelt jelentősége, fontos a rizikófaktorok kiküszöbölése vagy csökkentése. Ezekben segíthet a helyes táplálkozás, a rendszeres testedzés, a rendszeres orvosi vizsgálat és állapotfelmérés.

  Kardiológiai vizsgálatok:

  • Színes doppler szívultrahang vizsgálat;
  • Nyugalmi EKG ( Marquette);
  • Terheléses EKG vizsgálat (Kettler kerékpár ergometriás rendszer);
  • 24 órás vérnyomás-monitorozás (ABPM);
  • 24 órás Holter EKG;
  • Komplex szűrő program (menedzser szűrés);
  • Részletes belgyógyászati anamnézis.

  Forduljon szakorvosainkhoz bizalommal!