orvosi-laser-kezelesek-globe-medical-balatonkenese-veszprém-várpalota-balatonfüred-siófok-1920x900
orvosi-laser-kezelesek-globe-medical-balatonkenese-veszprém-várpalota-balatonfüred-siófok-1920x900

Orvosi lézer kezelések

Orvosi lézer kezelések

A sebészeti és kozmetológiai  lézer kezelések során az alkalmazott lézer speciális hullámhosszúságú fénye a megcélzott szöveti tartományban elnyelődik,  azt magas hőmérsékletre melegíti, miközben a környező szöveti állományt nem, vagy csak minimális mértékben melegíti fel. Ez a jelenség a szelektív fototermolízis.

A lézer fény hullámhosszúsága határozza meg, hogy milyen szövetben optimális az elnyelődése, azaz milyen beavatkozásokra alkalmas.

Mik az előnyei?

A lézer fénye rendkívül jól fókuszálható, ezért nagyon finom metszésekre alkalmas. A  kóros, vagy pl. kozmetikai okokból eltávolítandó szövetet nagyon pontosan a kívánt mélységben és méretben képes eltávolítani, gyakorlatilag „elpárologtatni”.

A lézer használat során keletkező magas hő a megérintett kisebb ereket lezárja, ezért a kezelések többnyire nem járnak vérzéssel.

A kezelések során szükség esetén helyi érzéstelenítés alkalmazható, hiszen a lézersebészeti beavatkozások során esetlegesen fellépő fájdalom arányos a környező szövetek felmelegedésével.

A lézeres beavatkozások során csak a lézer nyaláb érintkezik a szövettel, a beavatkozás steril. Mindezek miatt a sebek gyógyulása általában gyorsabb és kevesebb fájdalommal jár, mint a  hagyományos sebészi beavatkozások után. A kezelést követő gyulladás ritka, a felülfertőződés veszélye kisebb.

Lézeres sebészeti beavatkozás előtt – a pontos diagnózis felállításához – bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat szükséges.

Egészségcentrumunkban jelenleg kétféle lézerrel dolgozunk:  „ér-aktív” dióda lézerrel és egy Q-kapcsolt lézerrel.

Dióda lézer

A LaseMAR 800 dióda lézer 808 nm hullámhosszúságú fénye a vízben  nem nyelődik el ezért a felső fedő bőrön képes keresztülhatolni és miközben azt sértetlenül hagyja, elnyelődik a hemoglobin tartalmú struktúrákban, vagyis a vérerekben.  Az elnyelődött energia hővé alakul és ezzel „összeforrasztja”, koagulalja a kezelt ér-szakaszt.  Ez  a kezelt ér elhalványulásához és teljes felszívódásához vezet.

Dióda lézerrel végezhető kezelések:

– apró értágulatok, seprűvénák, rosacea eltűntetése

Ezzel a lézerrel meg lehet szüntetni a kicsiny, ámde igen zavaró, piros vagy lilás színben előtűnő felületes értágulatokat  a test számos területén. A pókhálószerűen elágazó, apró vörös, vagy kékes lila hajszálerek olyan értágulatok, melyek folyamatos fennállása kórosnak tekinthető, hiszen ezen erekben a vér lelassul, így a normál működését nem végzi.

A kezelések eredményként az érfal összeszűkül, záródik, a véráramlás így megszűnik, ezt gyakran kíséri az ér színváltozása. A javulás mértéke és a szükséges kezelések száma nagymértékben eltérhet minden vendég és minden érelváltozás esetében. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy néhány makacs érelváltozás nehezen vagy egyáltalán nem reagál a kezelésre.

A korszerű lézertechnológia segít hatékonyan kezelni ezeket a kórosan tágult ereket a lábszárakon, combokon is egyaránt, miközben a bőrfelszín sértetlen marad.

– növedék eltávolítás:

Bőrfelszínből kiemelkedő növedékek, szemölcsök, kisebb érgomolyagok lézeres eltávolítása. A szemölcs(ök) eltávolítására amennyiben van rá lehetőség – már az első konzultáció során sor kerül.

Fontos: pigmentált anyajegyek lézeres eltávolítása – szakmai okokból – nem lehetséges!

– izületi fájdalamak esetén fájdalomcsillapítás

Az ízületi fájdalom lézeres kezelése a sejtszintű anyagcserét optimalizálja illetve a sejtekre gyakorolt direkt hatás mellett kooperatív hatással is bír. Ennek eredményeként pedig javul az adott sejt környezetében lévő többi sejt tápanyagfelvétele, regenerációja is.  Mindemellett a lézeres terápia olyan esetekben is alkalmazható, amikor más elektroterápia a páciens számára veszélyt jelentene; illetve kiválóan kombinálható más terápiákkal.

Megannyi mozgásszervi bántalom gyógyításában hatékony segítséget jelent, mint például az ízületi kopás, az ízületi gyulladás, a hátfájdalom, a porckorongsérv, és egyéb sérülések, balesetek, csonttörések, zúzódások, vagy épp a vérömleny.

Q-kapcsolt lézer

A készülék 532 nm és 1064 nm hullámhosszúságokon működik. Rendkívül rövid (5 ~ 8 nanosecundum) impulzusokkal nagyon kicsi energiát juttat a kezelt területre és ott mechanikus törő-hatást hoz létre.

Q-kapcsolt lézerrel végezhető kezelések:

 • pigmentfoltok eltávolítása:

A bőrbe hatoló lézer impulzus a szétbontja a pigmentsejtek festék-anyagát, amelyet a szervezet tisztító mechanizmusa eltávolít.

A kezelés ideje a foltok számától függően pár perctől fél-egy óráig tarthat.

 • tetoválás eltávolítás:

Megválnál egy régi emlék mementójától? Megbántad, hogy magadra varrattál egy mintát, vagy esetleg nem sikerült jól? Semmi probléma, eltüntetjük rólad!

Legyen szó színes vagy fekete-fehér ábrákról, vagy kozmetikai tetoválásról, a legkorszerűbb lézeres tetoválás eltávolítás technológiák számára nem probléma az eltüntetésük.

A lézeres tetoválás eltávolítás egy kíméletes kezelés, amely hegszövet hátra hagyása nélkül teszi lehetővé a nem kívánt tetoválások eltávolítását.

A lézer impulzusok a tetoválás festék anyagát törik fel.

A kezelés többszöri alkalmat vesz igénybe, az előzőleg bevitt festékek színe, mélysége,a tetoválás típusa függvényében.A meghatározott ütemben történő kezelési intervallumok és a finoman emelt intenzitás nagyban meghatározza a bőrben való pigment szétesését olyan módon, hogy az nem okoz heget.

 • körömgomba kezelés:

Az eljárás során a lézer impulzusokkal a körmöt és a köröm-ágyat célozzuk meg, általában más kezelési módszerrel kombinálva. A kezelés fájdalommentes és nincsenek mellékhatásai, ráadásul mindössze 10 percet vesz igénybe.

Általában 4 kezelés után néhány hetes szünetet követően további 4 alkalom szükséges.

Minden esetben bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat szükséges a beavatkozások előtt az elváltozás véleményezésére.

  Lézeres kezelések


  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot (kötelező)

  Gyakran Ismételt Kérdések

  Hol találom a rendelőket?

  • 8174 Balatonkenese, Fő u. 25.
  • 1055 Budapest, V. kerület Szalay u. 2.

  Milyen formában kérhetek időpontot?

  Vagy online (lent a feliratkozó formula kitöltésével), vagy pedig a 06 20 553 6622-es telefonszámon.

  Mikor vannak nyitva?

  Hétfőtől péntekig 8.00-20.00 óráig.